Pozovite nas: 063.807.555.9

Novosti - (Kategorija Vesti)

GEOUDRUŽENJE NASTAVLJA SA RADOM Pristupnica

Geoudruženje - Udruženje osnivača i vlasnika privatnih geodetskih organizacija Srbije, na inicijativu aktivnih članova ponovo je započelo sa aktivnim radom. Održavanjem izborne skupštine 21. maja 2022. g. u Požerevcu, izabrano je novo rukovodstvo i organi Geoudruženja. 

Ciljevi Geodruženja su:

- Uspostavljanje sistema vrednosti u okviru privatne geodetske prakse u Srbiji, sa posebnim naglaskom na podizanju kvaliteta usluga koje pružamo i odnosu prema ...

Opširnije

Snimljeno 77km kanalizacionih vodova u okviru projekta Exchange 5

U okviru projekta Exchange 5, snimljeno je 77km kanalizacionih vodova na teritorijama opština Arilje, Požega, Lučani i Kosjerić za potrebe upisa u Katastar vodova.
Radovi su izvedeni u ugovorenim rokovima. 
 

Opširnije

Deoba 100ha šume

Završeni su radovi na deobi oko 100ha šume u KO Dobri Do, opština Ivanjca. Radove su izvodile 2 ekipe sa po 4 člana i trajali su 4  dana.
Uz druženje sa divljim životinjama uživali smo na svežem vazduhu, a pomoć smo imali i od konja Astre koji je neke od nas nosio do orjentacionih tačaka na velikim uzbrdicama.
Na području koje nije pokriveno mrežama mobilnih operatera u netaknutoj prirodi, bio je pravi izazov koristiti moderne tehnologije u premeru.

Opširnije

Snimanje objekata primenom kombinovane metode snimanja detalja

Obzirom da važećim pravilnicima nisu definisana sva pitanja sa kojima se privatne geodetske organizacije susreću u praksi, što za posledicu ima različite reakcije pojedinih Službi i Odseka za KN,  postavili smo pitanje nadležnom Sektoru RGZ o načinu snimanja objekata primenom GNSS, odnosno kombinovane metode snimanja.
Odgovor se nalazi na ovom linku.

Opširnije

GEOProjekt učestovao u popisu nezakonito izradjenih objekata

Naša firma učestvovala je u popisu nezakonito izradjenih objekata na teritoriji opštine Lučani. Na popisu smo učestvovali sa 4 komisije i uspešno popisali objekte na teritoriji katastarskih opština Dučalovići, Gornja Kravarica, Donja Kravarica, Puhovo i Lis.
Opština Lučani je jedna od 4 opštine u Srbiji koja je uspešno izvršila popis nezakonito izgradjenih objekata u roku predvidjenim zakonom.

Opširnije